6.7.2014

Emäsalo

Silloin kun viimeksi oli lämmin (kuukausi sitten) lähdettiin viettämään vapaapäivää siskoni kanssa Porvoon Emäsaloon. En ollut koskaan aikaisemmin käynyt kyseisessä paikassa ja suuresti vain ihmettelen että miksi en. Todella kiva paikka mennä viettämään aurinkoista kesäpäivää eväiden kanssa. Toi paikka pitää kyllä tietää, jotta sen löytää. Siskoni kanssa tuhrasimme etsimiseen ainakin puoli tuntia, sillä emme olleet tarkasta sijainnista varmoja. Kannatti etsiä, vaikka usko meinasi loppua. Olen todella innoissani sillä tiistaina pääsen tuonne taas, kun suuntaamme tyttöjen kanssa tuonne aurinkoa palvomaan, jee! :)
Noi kalliot ja kivet tuovat mieleen meidän äidin vanhempien kesämökin, joka sijaitsee Hangon saaristossa suloisella omalla saarellaan. Olen pienestä pitäen käynyt siellä, minkä takia merestä ja kyseisestä saaresta on tullut todella tärkeä. Saari on uniikki ja täynnä ihania muistoja. Merituuli ja aaltojen liplatus kalliota vasten on jotain todella hienoa, mitä ei missään muualla ole. 
Yläosa ToDieFor alaosa Rodokselta

Tosta yläosasta puheenollen tilasin sen tosiaan ennen kesää tuolta todiefor.com sivustolta, josta tilasin myös alaosan. Olen todella pettynyt kyseisen yrityksen toimintaan tai ainakin minun kohdallani kaikki meni päin peppua. Tilasin heiltä tuon setin ja nettisivuilla ainakin silloin kerrottiin, että kyseisessä mallissa kannattaa ottaa yhtä kokoa isommat kuin normaalisti ottaisi. Mittataulukoita pitkään katseltuani valitsin kokoni. Bikinit tulivat mutta he olivat vaihtaneet alaosan yhtä kokoa isompaan kuin olin tilannut, jolloin koko oli kokoa suurempi kuin olin tilannut. Laitoin asiakaspalveluun ystävällisesti viestiä ja kysyin miten palautuskäytäntö toimii ja  kerroin, että he olivat lähettäneet minulle väärän tuotteen ja haluaisin saada sen tilalle tilaamani koon. Kävi ilmi, että minun pitäisi maksaa palautus tuotteesta jota en edes oikeastaan tilannut... Monta sähköpostia myöhemmin ja todella turhautuneena minun sanottiin mm. ymmärtäneen heidän nettisivuillaan tämän huomautustekstin väärin (kävin vielä tarkastamassa mitä siellä oikeasti luki, enkä enää löytänyt mitään?!) ja etteivät he oikeasti ole lähettäneet väärää tuotetta, sillä kyseinen tuote oli oikeasti kokoa pienempi. Niin niin mutta jos oikeasti tarvitsisin vielä kokoa pienemmän, huoh! 

Siis ihan oikeasti! Ymmärrän täysin, että varsinkin ulkomaalaisilta sivuilta tilatessa palautus maksaa, mutta on aivan kohtuutonta laittaa asiakas maksamaan tuotteen palautuksesta, jota hän ei ole edes tilannut. Aivan järjetöntä. Miettikää tämä tilanne. Tilasin bikinit BIKINIT jotka maksoivat 50e ja joiden postikulut olivat melkein 10e siihen päälle. Saan väärän tuotteen ja joudun maksamaan postikulut, jotta palautan väärän tuotteen (8e). Mutta hei mahtavaa, että he olisivat tarjonneet minulle oikean tuotteen lähetyksen. Lopulta olin niin turhautunut, että lähetin alaosan takaisin ja sanoin, etten edes halua enää oikeaa kokoa. Olisin lähettänyt myös yläosan takaisin, jos en olisi sitä käyttänyt. 

Heidän tuotteissaan ei todellakaan ole mitään vikaa, olen ollut hyvin tyytyväinen yläosaan. Mutta tämän episodin ja saamani huonon kohtelun takia en heille enää rahojani sijoita ja varmasti arvaatte, että moni ystävistäni on kuullut tämän saman tarinan. Sääli. Itselleni tämä oli kyllä varoittava esimerkki siitä, kuinka vaikeaa netistä tilaaminen voi loppujen lopuksi olla, vaikka usein kaikki sujuu todella helposti. Tämä tapaus aiheutti niin paljon mielipahaa, etten ole uskaltanut enää kamalasti nettikaupoista tilata. Sitä paitsi tuen mielummin kivijalkamyymälöitä, jotka meinaavat jäädä nettikauppojen jalkoihin ja, joista saan paljon parempaa palvelua, nään tuotteet heti ja voin sovittaa niitä.

Huomenna vietänkin iloisesti vapaapäivää! :) 
-Krista 

4 kommenttia:

 1. Toi on just paras paikka! Tullu iteki käytyy tuol monta kertaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä saa jopa olla melko rauhassa ja siltikin varmaan yksi upeimmista paikoista Suomessa :)

   Poista
 2. Pitäähän kyseisen puljun jostakin rahansa saada kun jakelee yhteistyön merkeissä ilmaisia bikineitä puolelle maailmaa.... :D mutta hyvä tietää kokemuksesi, en taidakkaan tilata sieltä bikineitä... Säälittävää toimintaa kyllä heiltä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa, sillä kovasti ovat rahaa laittaneet markkinointiinsa bloggareiden kautta. En olisi itse varmaan kyseisestä firmasta muuten tiennyt. Toivotaan että muilla on käynyt parempi onni tilaustensa kanssa :D

   Poista