20.11.2014

Gran Canaria: Dunas de Maspalomas

Olen kerran aikaisemminkin käynyt Kanariansaarilla lomalla. Ensimmäinen kerta oli parhaan ystäväni kanssa muutama vuosi takaperin. Tällä reissulla hotellimme sijaitsi Playa del Cura:ssa, joka on todella pieni paikka ja paljon kauempana esimerkiksi Las Palmasia kuin Maspalomas. Reissuamme varjosti molempien sairastumiset mahatautiin ja vielä peräkkäisinä päivinä. Tuonkin reissun suunnitelmissa oli käydä Maspalomasin dyyneillä (Dunas de Maspalomas), joka peruuntui huonon vointimme takia. Tämä jäi todella paljon mua harmittamaan. 

Tehtiin tällä viimeisimmällä reissulla tähän asiaan kuitenkin poikaystäväni kanssa muutos ja eräänä päivänä lähdimmekin pienelle retkelle dyyneille. Hän oli aikaisemmin käynyt dyyneillä ja johdatteli meitä Maspalomasin majakalta aina Playa del Inglesiin asti. Hiekkaa oli ihan älytön määrä ja se poltteli jalkojen alla. Suurimman osan matkasta kävelimme meren rannassa, mutta välillä kiipesimme myös dyynejä ylös ja alas. Oli kyllä todella upean näköistä tuolla dyyneillä. Matkan varrella oli myös nudistiranta, joka läpi kävelimme. Tämä oli mulle kyllä pienoinen järkytys ja rannalla oli oikeasti todella paljon ihmisiä. Noh, meitä on monenlaisia. 
Tämä seuraava tarina ei muuten oikein sovi tämän postauksen kevyeen sisältöön, mutta haluan tämän kuitenkin teille jakaa.Reissumme muuttui myös todella jännittäväksi, kun törmäsimme rannalla kävellessämme poliisiin, joka ohjasi meitä kiertämään rannan dyynin kautta. Ihmettelimme vähän, mutta ähdimme kiertämään rantaa ja kapusimme dyynin päälle. Sieltä näimme, että rannalla oli joukko ihmisiä, jotka olivat pääasiassa miehiä. Lisäksi rannalla lojui renkaita ja puinen vene. Poliisit vartioivat heidän ympärillään ja paikalle oli saapunut myös ambulansseja, ym. Oli todella pysäyttävää nähdä koko tilanne omin silmin. Ilmeisesti nähä ihmiset olivat Afrikasta Atlantin yli tulleita pakolaisia. Matkahan noilla varusteilla on todella vaarallinen ja monia on kuollut kyseisessä koitoksessa. Tämä pisti kyllä kovasti miettimään niitä asioita, jotka ihmiset ajaa noin toivottomaan tilanteeseen. Kova maailma. Ja pitää taas muistaa, kuinka täällä Suomessa on oikeasti monet asiat todella hyvin, vaikka paljon valitammekin.

-Krista

7 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä Gran Canaria postauksia, kun oon ite ollu siellä monta kertaa. Kiva katella kuvia tutuista maisemista !! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) pystyy kyllä hyvin fiilistelemään omia reissuja :)

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. tuleeks viel postausta? :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanarian matkasta on tulossa lisää postauksia :)

   Poista
 4. Millon teet uuden postauksen matkasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä on kovasti kyselty, joten koitan mahdollisimman pian saada tehtyä :)

   Poista