26.1.2015

Hyvin meni niinku omasta mielestä

Olen ollut todella väsynyt ja nuutunut (sama asia vissiin) koko päivän, enkä edes ihan tajua miksi. Tein kotona koulun jälkeen vatsatreenin ja sekin tuntui siltä ettei hyvältä tuntunut. Mutta mikään treenihän ei ole koskaan turha! Koko päivän olen myös muka hoitanut asioita ja koittanut saada kouluhommia tehtyä, mutta mitään en ole oikeasti edes saanut aikaiseksi. Plääh. Tämä viikko alkoi siis vähän kankeasti. Nyt siis nousuun vaan!

Mutta silti mulla on todella rentouttava, sekä ihana viikonloppu takana. Niinkuin perjantain postauksessa kerroinkin, poikaysätäväni oli täällä viikonlopun kyläilemässä. Tämä viikonloppu vietettiin niin rennoissa merkeissä kun vain suinkin mahdollista. Verkkareita tuli kulutettua oikein huolella, eikä neljän seinän sisältä pahemmin poistuttu, eikä edes ahdistanut! :D Viikonloppuihin kuuluu tietysti myös tavallista paremmat aamupalat ja aivan tajuttoman hyvää ruokaa, sekä jotain makeaa tällaiselle pullahiirelle. Innostuttiin kämppikseni kanssa perjantaina leipomaan sämpylöitä ja korvapuusteja, niitä kun ei ihan hirveästi olla tässä huushollissa leivottu (lue: kerran aiemmin). 

Sämpylät ovat hampurilaissämpylöitä (ohje täältä) ja aivan älyttömän hyviä, voittavat ihan sata nolla kaupan (tai Mäkkärin) hampparisämpylät! Tein vähän isompia hampurilaisia varten ja vastaavasti vähän pienempiä aamupalasämpylöiksi. Käytin Durumvehnäjauhojen tilalla ihan perus vehnäjauhoja. 

Kämppikseni teki korvapuustit Kinuskikissan pullataikinareseptillä, jonka erikoisuutena ja ihan älyttömän hyvänä lisänä toimii vaniljasokeri. Noita tuli vedettyä muutama viikonlopun aikana ja loput heitettiin pakastimen perälle piiloon. Ja minä pidin huolen, että väliin tuli tarpeeksi kanelia ja sokeria. 



Tehtiin myös noi hampurilaispihvit itse ja tästä "taikinasta tuli hyvin sipulinen tapaus, mutta se ei meitä haitannut, päinvastoin. 

 Hampurilaispihvit:
Tarvitset:
600g jauheliha
n. 1 dl korppujauhoja
n. 1,5 dl maitoa 
2 kananmunaa
pippuri
suola
paprikajauhe
1-3 sipulia (maun mukaan, laitettiin 3) 

Sekoita maito ja korppujauhot ja lisää jauheliha, kananmunat, sipuli ja mausteet. Sekoita. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla. Kannattaa paistaa noi hiljalleen keskilämmöllä ja kansi päällä, jotta pihvit kypsyvät sisältä hyvin, eivätkä pala.

-Krista

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ja sitä noi oli myös! Ja kuitenkin tosi helppo tehdä, joten kannattaa kokeilla ;) :)

      Poista